Maaliskuun katsaus

Kuukausikatsauksessa käyn läpi kuukauden taloudelliset lukemani. Löydät kuukausikatsauksesta niin tuloni, menoni kuin mahdolliset uudet sijoitukseni kyseisen kuun ajalta. Lisäksi näytän euromääräisesti salkkuni kehityksen.

Maaliskuun katsaus

Maaliskuussa oli taas negatiivisviritteinen tunnelma pörssissä. Salkustani ainoastaan Talenom otti pientä nousua osingon irtoamisesta ja maksamisesta huolimatta, muut laskivat enempi tai vähempi. Maaliskuun aikana kevensin (onneksi) Nokian Bull-sertifikaattia. Kevennys tapahtui melkein ostohinnalla, mutta salkkuun jäänyt osuus otti reipasta takapakkia myynnin jälkeen. On mietityttänyt, pitäisikö katkaista tappio tuohon, ettei tulisi vielä isompaa pudotusta. Kuitenkin Nokian puolesta tulee positiivisia uutisia ja analyytikot ennustavat kurssin nousemista, joten toistaiseksi istun vielä loppuosan kanssa. Todellisuudessa kevensin osuutta siitä syystä, että vapautu käyttöön rahaa pelata osinkoa maksavien yhtiöiden kanssa sertifikaateilla. Maaliskuun aikana ostin ja myin Wärtsilän ja Orion B sertifikaatteja. Niillä pääsin parikymppiä plussalle. Lisäksi ostin kuun lopussa Fortumin sertifikaattia jota en vielä myynyt maaliskuussa pois.

Maaliskuussa lisäsin salkuuni 10 % helmikuun palkastani, eli 70 €

Salkku 31.3.

Kuukauden tulot ja menot:

Tulot

Palkka: 1255,6 €

Osinko: 3,81 €

Menot:

Työruokailu: 191,69 €

Takuuvuokra: 350 €

Autonkäyttökulut: 34,59 €

Herkut: 12,44 €

Liittymä: 11 €

BookBeat: 16,90 €

Blogi vuosimaksu: 58,92 €

Muut: 228,66 €

Kulut yhteensä: 904,2 €

Tulot- kulut= 351,4 €

 

Kuluja tuli maaliskuussa jo hieman reilummin. Työruokailu vei taas leijonan osan kuluista, mutta eniten meni kuitenkin sängyn hankintaan. Muutto omilleen maaliskuun lopussa vaatii omat hankintansa, mutta niistä enemmän sitten huhtikuun katsauksessa. Maaliskuussa piti maksaa oma osuuteni takuuvuokrasta, mutta oletuksena on että sen saan muuttaessa takaisin niin sinänsä se ei ole kulu. Myös blogin vuosimaksu piti nyt maksaa, ja se vei useamman kymmentä euroa. Blogista olisin saanut edullisemmallakin pystyyn, mutta halusin WordPressin päälle rakentaa tämän. Mielenkiintoista olisi kuulla mielipiteitä, onko tämän blogin lukeminen helppoa vai olisiko esimerkiksi Blogger-pohjan päälle rakennettu blogi mieleisempi käyttää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.