Helmikuun katsaus

Kuukausikatsauksessa käyn läpi kuukauden taloudelliset lukemani. Löydät kuukausikatsauksesta niin tuloni, menoni kuin mahdolliset uudet sijoitukseni kyseisen kuun ajalta. Lisäksi näytän euromääräisesti salkkuni kehityksen.

Helmikuun katsaus

Helmikuussa osakemarkkinoilla tuli korjausliikettä. Kerralla osakkeet eivät tulleet paljoa alaspäin jos isoa kuvaa tarkastellaan, mutta yleinen ilmapiiri oli yllättynyt ja odottava. Media toki pyrki hieman dramatisoimaan kurssiliikehdintää, mutta mitäpä muuta siltä alalta voi olettaa. Oli jännä katsoa nousijat/laskijat listaa, kun vihreitä eli nousijoita ei ollut ollenkaan. Päivän edetessä löytyi sitten myös nousijoitakin.

Helmikuun aikana säädin hieman Nokian sertifikaatin kanssa. On mielenkiintoista ottaa näkemystä, mutta oikeassa oleminen on tahtonut olla vaikeaa. Tykkään sen takia myös sertifikaateista, koska niitä voi ostaa ja myydä Nordnetissa maksuttomasti kunhan summat ovat yli 100 €.

Salkkuun lisäsin helmikuussa palkasta 10 %. Se ei paljoa tehnyt, mutta yritän pitää sen nyt pienestäkin palkasta niin jää tavaksi tulevaisuuteen.

Salkku 28.2.

Kuukauden tulot ja menot:

Tulot:

Palkka: 703,5 €

Menot:

Työruokailu: 148,95 €

Autonkäyttökulut: 94,59 €

Herkut: 21,82 €

Liittymä: 11 €

BookBeat: 16,90 €

Muut: 0 €

Kulut yhteensä: 293,26 €

Tulot-kulut= 410,24 €

 

Helmikuussa kulut olivat pitkästä aikaa hieman pienemmät. Isoimman osan vie työhön liittyvät ruokailut, eikä ne minun mielestä ihan hirveän suuret ole. Ottaen huomioon että tulee päivän aikana syötyä lämmin ruoka, ja sen lisäksi ainakin yksi kahvitauko huoltoasemalla. Toki kulusta voisi nipistää halutessaan, mutta minun ajatuksen mukaan mieluummin keskityn kasvattamaan palkkaa kuin pihistelemään kuluissa.

Aloitin myös Helmikuussa BookBeat äänikirja palvelun tilaamisen. Sieltä pääsen kuuntelemaan erilaisia äänikirjoja kiinteää kuukausimaksua vastaan. Kuukauden aikana ehdin kuunnella kymmeniä tunteja työmatkoillani, joten sain rahalleni mielestäni haluamaani vastinetta. Suosittelen testaamaan palvelua maksuttomasti, ja katsomaan olisiko siitä sinunkin harrastukseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.