Ensimmäinen kirjoitus!

Näin ensimmäisessä kirjoituksessa voisin parilla sanalla kertoa ensimmäisistä kaupoistani. Minulla oli käytettävissä rahaa vain muutamia satasia, joten tiesin kaupankäyntikulujen olevan suhteellisen isot sijoitettuun pääomaan katsottuna. Nordnetissä kuitenkin oli ensimmäiset kuukaudet edullisemmat kaupankäyntipalkkiot, joten tiesin hyötyväni niistä.

Ensimmäiset sijoitukset tein Digiaan ja Sievi Capitaliin. Ostaessa huomioin että Sievi Capital oli maksanut syksyllä poikkeuksellisen hyvän osingon. Sievi Capitalia ostin ensimmäisellä kerralla 70 €. Digiaa ostin 25 kappaletta, joka teki yhteensä 78€. Pienestä oli aloitettava. Niinkuin kauppasummista näkee, ne ovat suhteellisen pieniä euromääräisesti.  Ajattelen niin että sijoitettavan summan suuruutta tärkeämpää on sijoittamisen aloittaminen. Jos aina jää odottamaan, että on riittävän paljon rahaa laittaa kerralla niin aloittamisen siirtää myöhemmäksi.

Ensimmäisten ostosten jälkeen aloin enemmän tutkimaan itse kohdetta. Yleensä kun kartoitan yrityksiä, katson sen osinkohistoriaa. Siitä näkee hyvin että onko se pystynyt mitenkä antamaan tuloksestaan jaettavaksi. Sen lisäksi hyödynnän Inderesin analyysi palvelua. Yleensä luen myös yrityksen tiedotteet, mikäli niitä on viimeaikana julkaistu.

Yllä kuvankaappaus salkustani 25.5.

Osan sijoituksistani olen myynyt jo tappiollisina pois, mutta tämänhetkinen salkku on mukavasti positiivinen. Viimeisin sijoitus on Zeeland Family, jonka ostin juuri ennen sen räjähdysmäistä nousua.

Jatkossa aion ostaa lisää eri yhtiöitä, aina sitä mukaa kun tulee tuloja. Niistä lisää seuraavissa artikkeleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.