Elokuun katsaus

Tässä kirjoituksessa käyn läpi Elokuun tapahtumia.

Elokuun aikana tein salkkuun yhden oston lisää, esittelen sen alempana. Nyt suorittaessani varusmiespalvelusta ei ole muita tuloja kuin päivärahat, joten täytyy nyt malttaa olla ostamatta osakkeita kunnes taas siviilielämä kutsuu. Armeijan aikana pakolliset kulut ovat lähinnä puhelin, mutta kyllä rahaa saa kulumaan ei niin tärkeisiin asioihin, kuten sotkussa asiointiin :).

Tulot:              Päivärahat:      142,8 €

Menot:           Herkut:              73 €

Tupakki:            159,50 €

Muut:                50 €

=                          -139,7 €

Niin kuin laskelmasta näkyy, Elokuun aikana meni päivärahojen lisäksi vielä 140 €. Suurimpana kulueränä on tupakki, ja järkevintähän talouden puolesta olisi siihen sarakkeeseen saada laittaa 0 €. Muutenkin savukkeiden hinnat ovat vielä entisestään nousemassa, joten lopettaminen olisi enemmänkin kuin järkevää. Kokonaisuutena kulut eivät kuitenkaan ole mitkään mahdottomat, mutta Syyskuun aikana pyrin kuitenkin hieman tarkastelemaan ostoksien tarpeellisuutta.

Uusin yhtiö salkussani on Talenom. Halusin ostaa salkkuuni vielä Elokuun loppuun mennessä jotakin, ennenkuin Nordnetin pienkauppa tarjous päättyi. Eniten ostopäätökseen vaikutti se, että Inderes osti sitä omaan mallisalkkuunsa. Itse en vielä osaa tutkia yhtiöiden taustoja niin että tekisin sen perusteella kannattavia kauppoja. Mallisalkkuun ostetut osakkeet ovat yleensä olleet hyviä ostoksia Inderesille, joten halusin päästä hyötymään tästä. Ostohetkellä osake oli 4 % nousussa, mutta en välittänyt siitä. Tulevaisuus näyttää, oliko ostos järkevä, mutta uskon näin.

Salkku 1.9.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.