5 tapaa säästää rahaa

Käyn tässä kirjoituksessa läpi viisi erilaista kohdetta, joista voit säästää. Näiden säästökohteiden ei ole tarkoitus heikentää elämäsi laatua, vaan säästää niin sanotuista turhista kuluista.

Kuinka säästää rahaa?

1. Kuukausimaksulliset palvelut

Nykyään on tarjolla erinäisiä suoratoistopalveluita, joissa tiettyä kuukausimaksua vastaan saat rajattoman määrän sisältöä käyttöönsä. Näissä ei sinänsä mitään pahaa ole jos niitä ehdit käyttämään. Mutta jos palvelu jää muiden kiireiden takia vähemmälle käytölle, tulee näistä maksettua täysin turhaan. Tällaiset sopimukset voit irtisanoa, ja jatkaa myöhemmin käyttöä jos näet ne tarpeellisena.

2. Sopimukset

Erinäisiä sopimuksia luotaessa saat todennäköisesti edullisen kampanjahinnan. Kuitenkin kun kampanja-aika on kulunut, muuttuu ne ”normaalihintaiseksi”. Tämä ”normaalihinta” on kuitenkin markkinahintaa reilusti korkeampi. Tästä syystä erilaiset sopimukset kannattaa kilpailuttaa aika ajoin. Puhelimen liittymän kilpailuttaminen on helppoa. Vaihda nykyiseltä operaattorilta toiseen. Sen jälkeen edellinen ottaa yhteyttä ja lupaa antaa paremman tarjouksen. Sen jälkeen palaat takaisin edellisen asiakkaaksi ja hintasi on taas tarkastettu ajankohtaisemmaksi. Sähkösopimuksen voit kilpailuttaa esimerkiksi   Tästä * . Näin saat paremman sähkösopimuksen ja säästät selvää rahaa.

*Affiliate-linkki. Linkin kautta tehdystä kilpailutuksesta saan pienen palkkion.

3. Lehtitilaukset

Lehdet voivat olla suuri kuluerä. Joillakin on useampikin lehti kestotilauksena, vaikka niiden lukemiseen ei riittäisikään aikaa. Lehdet on tullut tilattua joskus, ja on tilauksen antanut vain jatkua. Erinäisten aikakausi- ja sanomalehtitilausten kulut voivat olla yhteensä kymmeniä euroja kuukaudessa. Kannattaa karsia turhien lehtien tilauksia, joita ei tule oikeasti luettua.

Lehdet jotka ovat aidosti kiinnostavia ja ne tuovat enemmän positiivisuutta kuin negatiivisuutta elämääsi kannattaa tulevaisuudessakin tilata. Lehdet ovat joillekkin mukavaa ajanviihdettä, joten niiden kulut voit laittaa hyvän harrastuksen piikkiin.

4. Vedonlyönti

Suomalaiset ovat opetettu lottokansaksi. Valtio omisteinen yhtiö koukuttaa kansaa mainostamalla kymmenillä miljoonilla euroilla vuosittain. Ei ihme että pienen Suomalaisen mieli kasvaa siihen, että paras tapa päästä miljonääriksi on lauantain lottokierros.

Jos todennäköisyyksiä katsoo, on parempi käyttää kaikki vedonlyöntiin käytetyt rahat sijoituksiin, josta ajan kanssa kasvaa varmuudella parempi potti kuin mitä erilaisten vedonlyöntien ja rahapelien kautta. Laske itseltäsi paljonko laitat kuukausittain eri vedonlyönteihin ja rahapeli tuotteisiin. Näin hahmotat, kuinka paljon todellisuudessa rahaa menee täysin hukkaan.

5. Tutki vakuutuksesi

On tarjolla erilaisia vakuutuksia, esimerkiksi eläimille, autoille tai elektroniikalle. Näissä löytyy usein erinäisiä mielenkiintoisia ehtoja, jotka ovat kuluttajan näkökulmasta epäedullisia. Jos olet ottanut vakuutuksen esimerkiksi lemmikille, ei vakuutus korvaakaan jotain olennaisia kuluja. Tai sinulla on vanha auto, mutta maksat siitä täysikaskoa. Edullisella puhelimellasi voi olla kallis näyttöturva, jossa omavastuu melkein kattaa puhelimesi arvon.

Suosittelen tutustumaan vakuutuksen ehtoihin ja pohtimaan kannattaako niitä pitää. Hyödytkö itse niistä mitään, vai meneekö hyödyt vain vakuutusyhtiöllesi.

Onnittelut! Jaksoit lukea loppuun asti. Mielelläni kuulisin, mitä mieltä olet näistä säästövaihtoehdoista!

One Reply to “5 tapaa säästää rahaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.